Gevaarlijke stoffen – weet waar u mee bezig bent


Externe veiligheid is belangrijk en uw aandacht waard. De wet- en regelgeving voor opslag van gevaarlijke stoffen is (terecht) omvangrijk. Een centrale richtlijn binnen de Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen is PGS 15, over de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen.

Gezien de mogelijk ernstige gevolgen, zijn er voor externe veiligheid vele aanvullende voorschriften, analyses (en afkortingen) in omloop. Een daarvan is het Besluit Externe Veiligheid Inrichtingen (BEVI) dat de veilige afstand rond risicovolle bedrijven regelt. Een Kwantitatieve Risico Analyse (QRA) kan voorkomen dat een bedrijf wordt gesaneerd of woningen in de omgeving moeten worden afgebroken.

De ATEX richtlijn is van toepassing op bedrijven die een explosiegevaarlijke omgeving kennen. Dit is al mogelijk indien u in uw bedrijf een poedercoat installatie of een acculaadplaats heeft!

Advies
Weten of de ATEX richtlijn op uw onderneming van toepassing is? Expertise nodig op het gebied van voorschriften en certificering van kluizen en sprinkler installaties? Wij kennen de richtlijnen voor opslag en hebben ervaring met het (her)inrichten van opslagplaatsen en terreinen waardoor u veel tijd en geld kunt besparen.

KMO Consult ondersteunt en begeleidt bedrijven al meer dan 15 jaar bij het opzetten, implementeren en onderhouden van de normen en besluiten aangaande externe veiligheid. Door de wetgeving te koppelen aan de processen binnen uw bedrijf brengen we, samen met u, uw externe veiligheid naar een hoger plan.

Detachering
Ook voor advies, controle of het rapporteren over gevaarlijke stoffen kunnen wij gespecialiseerde medewerkers inzetten. Meer informatie over detachering vindt u hier.

Opleidingen
Het hele jaar door verzorgen wij landelijke opleidingen. Voor externe veiligheid is dit bijvoorbeeld de opleiding Normkennis PGS 15. Hiermee profiteert u van onze jarenlange ervaring op dit gebied.

Eigen tools
KMO Consult beschikt over veel zelfontwikkelde softwaretools, die het proces van informatie verzamelen en presenteren enorm versnellen. Hierdoor kunnen wij snel en trefzeker opereren.

Interesse
Heeft u interesse in een van onze diensten of heeft u vragen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen via 074 291 93 93, wij kunnen u direct meer vertellen. U kunt ook ons contactformulier invullen voor een vrijblijvende prijsopgave of meer informatie.