Training interne auditor (ISO/VCA)


Interne auditors zijn onmisbaar bij een kwaliteits-, veiligheids- of milieumanagementsysteem. Sterker nog, de normen schrijven voor dat één of enkele medewerkers als interne auditor fungeren én aantoonbaar bekwaam door middel van een gevolgde training.

Voor wie
Voor werknemers van bedrijven die een kwaliteits-, veiligheids- of milieumanagementsysteem willen opzetten of de daarbij behorende taken op zich gaan nemen.

Inhoud
KMO Consult verzorgt de training interne auditor. We gaan in op verschillende aspecten, die we verhelderen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Conform ISO 19011 besteden we aandacht aan:
- principes van auditing;
- samenstelling van een auditteam;
- bekwaamheid en beoordeling van de auditoren (persoonlijke kenmerken, opleiding, werkervaring en auditervaring);
- inrichten, besturen en beheren van het auditprogramma;
- middelen en verantwoordelijkheden;
- uitvoering van een audit en de documentbeoordeling;
- continu verbeteren van het auditproces.

De training kan gecombineerd worden met de relevante normen, denkt u hierbij aan:
- ISO 9001 Certificering;
- ISO 14001;
- ISO 45001;
- VCA;

KMO Consult KMO Consult geeft al meer dan 15 jaar les in auditing van managementsystemenen. Onze docenten zijn opgeleid als lead-auditor en tevens medewerkers die veel in de praktijk rondlopen en snel kunnen aansluiten bij de cursisten als het gaat om vragen en parate kennis. We zijn praktisch en to-the-point maar proberen via de interactie wel het meest uit uw personeel te halen om de deskundigheid bij te brengen. We kunnen de training ook incompany verzorgen waarbij we training in maatwerk aanpassen op uw behoeften.

Hoe
Met behulp van praktijkvoorbeelden en filmmateriaal behandelen we de lesstof. De informatie uit de syllabus is tevens een goed naslagwerk. Daarnaast heeft het onze voorkeur om daarna direct audits in de praktijk uit te voeren.

Omvang
De training duurt twee dagen. In overleg kunnen we deze opdelen in dagdelen. We ontvangen minimaal 7 en maximaal 15 personen. Open inschrijving is mogelijk. Bij meerdere normen tegelijkertijd worden er onderling afspraken gemaakt over de lengte van de training.

Examen
De cursisten voeren audits uit in de praktijk. Deze audits worden door de trainer geobserveerd om te beoordelen of de audit voldoende wordt uitgevoerd. Een onderdeel is tevens de presentatie van de resultaten van de audit en ook dit gedeelte wordt door de trainer beoordeeld.

Certificaat
Na het succesvol afronden van de training ontvangen de deelnemers een certificaat intern auditor.