VCA Basisveiligheid (B-VCA)Training


Het diploma VCA Basisveiligheid (B-VCA) is een van de verplichte onderdelen van de veiligheidsnorm VCA2017/6.0 norm. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers.

Voor wie
De VCA Basisveiligheid (B-VCA) is bestemd voor operationele medewerkers. Operationeel Leidinggevende kunnen deelnemen aan de VOL-VCA training.

Inhoud
Tijdens de training VCA Basisveiligheid besteden we aandacht aan de volgende onderwerpen:
- arbeidsomstandighedenwet;
- risico's en preventie (ontstaan en voorkomen van ongevallen);
- gevaarlijke stoffen (hoe te herkennen);
- brand- en explosiegevaar (ontstaan en bestrijding);
- werkvergunningen en besloten ruimten;
- machines en gereedschappen;
- gevaren van elektriciteit;
- hijsen, tillen, struikelen, uitglijden en verstappen;
- werken op hoogte;
- persoonlijke beschermingsmiddelen.

Hoe
Aan de hand van onder andere praktijkvoorbeelden en filmmateriaal behandelen we de lesstof van VCA Basisveiligheid. Door oefeningen te doen en voorbeeldexamens te behandelen onder begeleiding van onze trainers wordt u voorbereid op het examen van VCA Basisveiligheid. De trainers van KMO Consult zijn over het algemeen Veiligheidskundigen.

Wanneer
KMO Consult verzorgt de training zowel in-company als op locatie, steeds in vier dagdelen van drie uur. Vraag naar onze open inschrijvingsdata! In overleg kan de training ook gedurende werktijd of in de avonduren gegeven worden.

Herhalingsopleidingen kunnen in 1 dag of 2 dagdelen worden uitgevoerd. De inhoud van de VCA Basisveiligheid training is afhankelijk van de kennis van uw medewerkers en wordt van te voren kort met u besproken.

KMO Consult geeft al meer dan 15 jaar les in VCA Basisveiligheid, onze docenten hebben veel praktijkervaring en we kunnen snel aansluiten bij de cursisten als het gaat om vragen en parate kennis. We zijn praktisch en to-the-point maar proberen via de een interactieve manier van lesgeven het meest uit uw personeel te halen om het veiligheidsbewustzijn goed tussen de oren te krijgen.

Examen
Het mutiple-choice examen wordt aansluitend aan de laatste trainingsdag afgenomen.

Certificaat
Geslaagde cursisten ontvangen een B-VCA certificaat en een pasje met een geldigheidsduur van 10 jaar.