Cradle to cradle | C2C

C2C – Rekening houden met volgende generaties!


In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen is duurzaamheid een onmisbaar begrip. Het gaat er hierbij niet alleen om wat het milieueffect is voor de huidige generatie, maar ook wat de gevolgen zijn voor de volgende generaties. "Cradle to Cradle" is dé methode om rekening te houden met volgende generaties, doordat producten nagenoeg volledig herbruikbaar zijn. Hierdoor blijft de schade voor het milieu zeer gering en blijft de toekomst voor komende generaties geborgd.

Volgens de Cradle to Cradle filosofie kunnen alle materialen van een product aan het einde van de levenscyclus nuttig worden gebruikt in andere producten. Het is dus meer dan conventioneel hergebruik van materialen!

Wij kunnen u ondersteunen bij het inventariseren van uw bedrijfsprocessen en zo te bekijken waar optimalisatie en daarmee mogelijkheden voor recycling kan worden doorgevoerd. "Cradle to Cradle" gaat verder dan alleen afvalbesparing en vraagt om specifiek maatwerk. We beschikken over de benodigde expertise om u van begin tot eind te kunnen ondersteunen bij de optimalisatie van uw bedrijfsprocessen. We hanteren hierbij een pragmatische en projectmatige aanpak, waarin verschillende fasen zijn te onderscheiden.

Meer weten over onze aanpak? Klik hier voor onze methodiek .

Interesse
Heeft u interesse in een van onze diensten of heeft u vragen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen via 074 291 93 93, wij kunnen u direct meer vertellen. U kunt ook ons contactformulier invullen voor een vrijblijvende prijsopgave of meer informatie.

naar MVO pagina