ISO 9001

ISO 9001 CERTIFICERING? LAAT ZIEN DAT U KWALITEIT BELANGRIJK VINDT


ISO 9001 is de norm die eisen stelt aan het kwaliteitssysteem van uw organisatie. De norm ISO 9001 dwingt tot naleving van een specifieke manier waarop uw organisatie met kwaliteitsbeleid omgaat. Door middel van een externe audit kunt u een ISO 9001 certificaat ontvangen. Dit is een bewijs dat uw organisatie op een vooraf gestelde en gestructureerde manier aan kwaliteitsmanagement (zorg, beheersing en borging) doet.

De ISO 9001 norm bestaat uit de volgende hoofdstukken:
- eisen aan kwaliteitsmanagementsysteem;
- verantwoordelijkheid van het management;
- management van middelen;
- klantgerelateerde processen;
- meting, analyse en verbetering;
- ISO/TS 16949 (voorheen QS 9000).

QS 9000 is de kwaliteitsnorm voor de automobielindustrie. Ontwikkeld door Chrysler, Ford en General Motors dient de norm als basis van industriële leveranciers. In het verlengde van ISO 9000 zijn extra eisen geformuleerd om hogere kwaliteitsniveaus te garanderen en een proces van continue verbetering te bewerkstelligen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een aantal statistisch bewezen methodes. De norm en de te hanteren technieken zijn tegenwoordig opgenomen in ISO/TS 16949.

KMO Consult ondersteunt en begeleidt u bij het opzetten, implementeren en onderhouden van uw kwaliteitssysteem conform ISO 9001. Desgewenst kan het kwaliteitssysteem worden geïntegreerd met uw arbo- en/of milieusysteem. Heeft u al een kwaliteitssysteem en wilt u deze laten controleren dan is dit natuurlijk ook mogelijk.

Meer weten over onze aanpak bij de ISO 9001 norm? Klik hier voor onze methodiek .

Interesse
Heeft u interesse in een van onze diensten of heeft u vragen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen via 074 291 93 93, wij kunnen u direct meer vertellen. U kunt ook ons contactformulier invullen voor een vrijblijvende prijsopgave of meer informatie.

naar Kwaliteit pagina