Integratie managementsystemen

Training Integratie van managementsystemen


Systemen voor kwaliteitsmanagement, milieumanagement en arbo- of veiligheidsmanagement worden vaak afzonderlijk van elkaar opgezet. Dat kan een goede, praktische oplossing zijn. Wanneer eenmaal twee of meer systemen binnen een organisatie zijn gecertificeerd, groeit de behoefte aan een totaalsysteem.

De training Integratie van managementsystemen van KMO Consult helpt uw medewerkers managementsystemen te integreren, wanneer dit gebeurt met behulp van Cross Approach. Dit is een alles-in-een softwarepakket voor het opzetten, onderhouden en raadplegen van kwaliteits-, arbo- en milieumanagementsystemen.

Voor wie
Deze training is bedoeld voor de medewerkers die binnen uw bedrijf verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de managmentsystemen.

Inhoud
Tijdens de training schenken we aandacht aan het combineren en integreren van systeemelementen. We gaan op zoek naar het antwoord op de volgende vragen:

Hoe combineer ik:
- handboeken;
- procedures;
- instructies;
- handleidingen;
- formulieren;
- vergunningen;
- normen;
- bedrijven;
- functies;
- afvalstoffen;
- machines;
- gevaarlijke stoffen.

Hoe maak ik de volgende aspecten toegankelijker?
- onderhoudsplanning;
- afval- en energieregistraties;
- machines, apparaten, gereedschappen etc.;
- waar komt het overzicht gevaarlijke stoffen (per werkplek, afdeling) nu te staan?

Hoe
Om het resultaat van de training optimaal te laten zijn, werken we in kleine groepen van maximaal 5 personen. Daarbij gebruikt u een PC en leert u werken met Cross Approach. De vragen nemen we stap voor stap door.

Omvang
De training duurt een dag en wordt gegeven in de periode van september tot juni. Zowel open inschrijving als een incompany training is mogelijk.

Examen
Er wordt geen examen afgenomen.

Certificaat
Na afloop ontvangt u een certificaat van deelname.