HACCP en BRC

HACCP risico-inventarisatie? bij ons bent u aan het juiste adres!


HACCP staat voor Hazard Analyses and Critical Control Point. Deze risico-inventarisatie heeft tot doel voedselveiligheidsgevaren op een systematische wijze te identificeren, evalueren en controleren. Bedrijven die zich bezighouden met het bereiden, verwerken, behandelen, verpakken, vervoeren en distribueren van levensmiddelen, zijn verplicht de HACCP uit te voeren.

HACCP is geen tastbare handleiding met voorschriften, maar een systeem dat op zeven principes is gebaseerd:

- beschrijf alle gevaren voor iedere processtap (gevarenanalyse);
- bepaal de Kritische Beheerspunten (Critical Control Points);
- stel interne normen vast met betrekking tot alle kritische beheerspunten;
- voer een controlesysteem in voor de beheersing van alle kritische beheerspunten;
- voer een registratie- en documentatiesysteem in;
- voer een correctiesysteem voor alle mogelijke afwijkingen;
- evalueer de prestaties en de effectiviteit van correcties.

Naast HACCP zijn er meerdere systemen voor voedselveiligheid zoals BRC (British Retail Consortium) en IFS (International Food Standard). Hierbij wordt ook de tweede lijn benadert zoals de producenten en handelsondernemingen die verpakkingen van levensmiddelen produceren of verhandelen.

KMO Consult ondersteunt en begeleidt u bij het opzetten, implementeren en onderhouden van uw HACCP systeem.

Meer weten over onze aanpak? Klik hier voor onze methodiek .

Interesse
Heeft u interesse in een van onze diensten of heeft u vragen? Dan kunt u telefonisch contact opnemen via 074 291 93 93, wij kunnen u direct meer vertellen. U kunt ook ons contactformulier invullen voor een vrijblijvende prijsopgave of meer informatie.

naar Kwaliteit pagina