NL- EN

Home - Opleidingen - Interne auditor

Training interne auditor (ISO/OHSAS/VCA)

Interne auditors zijn onmisbaar bij een kwaliteits-, veiligheids- of milieumanagementsysteem. Sterker nog, de normen schrijven voor dat één of enkele medewerkers als interne auditor fungeren.

Voor wie Voor werknemers van bedrijven die een kwaliteits-, veiligheids- of milieumanagementsysteem willen opzetten of de daarbij behorende taken op zich gaan nemen.

Inhoud KMO Consult verzorgt de training interne auditor. We gaan in op verschillende aspecten, die we verhelderen aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Conform ISO 19011 besteden we aandacht aan:

  • Principes van auditing
  • Samenstelling van een auditteam
  • Bekwaamheid en beoordeling van de auditoren (persoonlijke kenmerken, opleiding, werkervaring en auditervaring)
  • Inrichten, besturen en beheren van het auditprogramma
  • Middelen en verantwoordelijkheden
  • Uitvoering van een audit en de documentbeoordeling
  • Continu verbeteren van het auditproces.

De training kan gecombineerd worden met de relevante normen, denkt u hierbij aan:

KMO Consult KMO Consult geeft al meer dan 10 jaar les in auditing van managementsystemenen. Onze docenten zijn opgeleidt als lead-auditor en tevens medewerkers die veel in de praktijk rondlopen en snel kunnen aansluiten bij de cursisten als het gaat om vragen en parate kennis. We zijn praktisch en to-the-point maar proberen via de interactie wel het meest uit uw personeel te halen om de deskundigheid bij te brengen.

Hoe Met behulp van praktijkvoorbeelden en filmmateriaal behandelen we de lesstof. De informatie uit de syllabus is tevens een goed naslagwerk. Daarnaast heeft het onze voorkeur om daarna direct audits in de praktijk uit te voeren.

Omvang De training duurt twee dagen. In overleg kunnen we deze opdelen in dagdelen. We ontvangen minimaal 7 en maximaal 15 personen. Open inschrijving is mogelijk. Bij meerdere normen tegelijkertijd worden er onderling afspraken gemaakt over de lengte van de training.

Examen De cursisten voeren audits uit in de praktijk. Deze audits worden door de trainer geobserveerd om te beoordelen of de audit voldoende wordt uitgevoerd. Een onderdeel is tevens de presentatie van de resultaten van de audit en ook dit gedeelte wordt door de trainer beoordeeld.

Certificaat Na het succesvol afronden van de training ontvangen de deelnemers een certificaat intern auditor.

Aanmelden Kijk op onze planning of vraag direct informatie via 074-291 93 93, wij kunnen u direct meer vertellen. U kunt ook ons contactformulier invullen voor een vrijblijvende prijsopgave of meer informatie.